Affet (Macedonian translation)

Advertisements
Macedonian translation

Прости ми

Навреди ме, ако те повредам
Амс ско еден ден ме бараш,
Само погледни во твојата душа
 
Ако наеднаш ме фати ноќта,
сврти го сонцето накај мене
и дај ми љубов,
иако е малку тешко.
 
Прости ми попладне,
додека се простира мојата сенка
прости ми после пладне,
или кога и да посакаш.
 
Прости ми во вечерна доба,
додека месечината сеуште не излегла
Прости ми за да не остане за наутро,
баш кога треба да се разделиме.
 
Затоа што ти стана дождот во мојата пустина,
Ти стана ден на мојата ноќ,
Придружник на мојата душа
И јорган на мојата зима.
 
Submitted by micaa on Fri, 09/11/2018 - 11:04
Turkish

Affet

Please help to translate "Affet"
Özge Gürel: Top 3
See also
Comments