Francesca Michielin - Alonso (Macedonian translation)

Italian

Alonso

Adesso dove sei?
Dimmi se tornerai
Ti piace ancora quello che fai?
Mentre gli altri vincono io penso a te, come stai
E mi dispiace non vederti felice mai
Esultare mai
 
Ma io ti verrei a trovare
Mi farei anche le Asturie a piedi per dirti che per me rimarrai sempre speciale
Il più speciale
 
A volte penso a mio padre
Mi rendo conto che ha vissuto per me
E io non so se ne sarei capace
E mi sento in colpa se gli rispondo male
Un sacco di volte
Mille volte
Come i giri di una pista
Tutti i giri in cui hai sognato
E le curve in cui hai provato
E dove hai lottato
E ti sei sempre un po' incazzato
Hai dato colpa alla macchina
E allora lì sì che hai sbagliato
 
Ma io ti verrei a trovare
Mi farei anche le Asturie a piedi per dirti che per me rimarrai sempre speciale
Sempre speciale
 
Ricorda è la famiglia la cosa più importante
Ti dicono di no ma ci ritornerai per sempre
Ci ritornerai per sempre
e la colpa non sono gli altri se stiamo male
Siamo noi che non ci vogliamo bene
Anzi, che non ci lasciamo amare
 
Submitted by Markku on Tue, 09/01/2018 - 18:09
Align paragraphs
Macedonian translation

Алонсом

Каде си сега?
Кажи ми дека ќе се вратиш
Дали се уште го сакаш она што го правиш?
Додека другите победуваат, јас мислам на тебе, како си
Жал ми е, што никогаш не те гледам среќен
Никогаш весел
 
Но јас ќе дојдам, да те најдам
Јас дури и би одела пеш до Астурија, да ти кажам дека за мене секогаш ке си посебен
Најпосебен
 
Понекогаш помислувам на таткоми
Сфаќам дека тој живееше за мене
Не знам, дали јас го можам тоа
Се чувствувам виновна ако му одговорам лошо
Многу пати
Илјада пати
Како кругови во трка
Сите патувања за кои сонувавме
И кривините кој сте ги пробале
И каде се боревте
И ти секогаш, по малку се лутеше
Ја кривеше колата
И таму е, каде ти направи грешка
 
Но јас ќе дојдам, да те најдам
Јас дури и би одела пеш до Астурија, да ти кажам дека за мене секогаш ке си посебен
Најпосебен
 
Запамти дека семејството е, најважната работа
Ти викаат НЕ, но ти секогаш ќе се вратиш
Секогаш ќе се вратиш
Не е туѓа кривица ако ние се чувствуваме лошо
Напротив, да не дозволиме да бидеме сакани
 
Submitted by Nikola Pejcinoski on Fri, 20/04/2018 - 20:48
Author's comments:

Астурија- место на северниот брег на Шпанија.

More translations of "Alonso"
Francesca Michielin: Top 3
See also
Comments