Kam nevoje (Italian translation)

Advertisements
Albanian

Kam nevoje

(Alban)
Shpirt pangopur, peng në kohë
Natën gjumin nuk e njoh
Endem nëpër shtigjet e vetmisë
 
Sytë më shohin bardhë e zi
Jam njeri e s'jam njeri
Zhytur thellë në baltën e lakmisë
 
Kam nevojë për pak muzikë
Ndenjën ta jetoj pa frikë
Të gjej paqe thellë në zemër
Te mbështetem tek një mik
 
Kam nevojë të them më fal
Të besoj në ideal
Të qesh, të qaj me mall
Kam nevojë të ndihem gjallë
 
(Elinel)
Dashni
Kjo çmenduni e arsyetume
M'ka bo me lu me zjerm ma ka pru shpirtin n'maje hune
M'ka bo me dyshu n'veten
Urrejtja erdh e pa ftume
Jom munu me lartësu me punë veten n'kët botë t'kufizume
 
I rrethum jom me shoqni
Që shohin vec sipërfaqen
vlersojnë vec sipërfaqen
E bojnë sikur t'vetknaqun
 
Kom nevojë mu çmu për ato që jom
Skom nevojë me ndrru për një opinion as me ndrru për kërkon'
 
Nevoja m'nxiti e une shpiki
M'nyra qysh me pa dritën midis eklipsi
Qysh me mujt me pa t'mirën n'diçka t'keqe
T'pa shpirtit m'i thirr n'ndërgjegje
Me dashni me fshi urrejtje
 
Pritëm se po bi
Bi si një stuhi përplotë me shi n'ër lot e mi veç unë e di sa thellësi ka m'rri shtrati i k'tij lumi që vërshon vështirësi po s'munet me m'përbi
Kom me kon ç'ai që noton kundër rrjedhës qe vërshon me furi
 
(Alban)
Dhe kur të qëndroj ndoshta me zor në këmbë
Dhe kur gjithcka që ka mbetur është një këngë
Une do them krenar se jetova i lirë
Dhe kur gjethet të jenë zverdhur një mëngjes
Kur thesaret të veniten në harresë
Vec një emocion vlen njëmijë pasuri
 
(Refren)
Kam nevojë për pak muzikë ....
 
(Elinel)
Kom nevojë
Për një bisedë t'sinqertë mos mu paragjyku për ato ça munet goja me nxjerr
Kom nevojë me m'bo me besu që s'ki me m'keqkuptu po ki me kon me mu, a je me mu?
 
Kom nevojë me taku njerëz që m'inspirojnë e m'bojnë me besu qe besnikërinë s'e tradhtojnë
 
Kom nevojë k'saj egos teme me ja dhan një kuptim
Me besu që me kon i mirë n'jetë e ka një qellim
 
(Alban)
Hapin jo nuk e ndal, jo nuk e ndal, jo nuk e ndal
Kam nevojë më shumë se kurrë të ndihem gjallë
 
(Refren) Kam nevojë për pak muzikë ....
 
Submitted by 2ouis on Sat, 07/05/2016 - 16:01
Align paragraphs
Italian translation

Ho bisogno

(Alban)
Anima avida, ostaggio nel tempo
di notte non riesco a dormire*
girovago per i sentieri della solitudine
 
I miei occhi vedono in bianco e nero
sono un essere umano e non sono un essere umano
immerso in profondità nel fango dell'avidità
 
Ho bisogno di un po' di musica
per vivere questo sentimento senza paura
per trovare la pace profonda nel cuore
per appoggiarmi a un amico
 
Ho bisogno di dirti "scusa"
di credere in un ideale
di ridere, di piangere con nostalgia
ho bisogno di sentirmi vivo
 
(Elinel)
Amore
questa follia motivata
mi ha fatto giocare con il fuoco, mi ha stancato l'anima
mi ha fatto dubitare di me stesso
l'odio è arrivato senza invito
ho provato ad innalzarmi con tanto lavoro in questo mondo limitato
 
Sono circondato da amici
che guardano solo le apparenze**
valorizzano solo l'apparenza**
e si autocompiacciono
 
Ho bisogno di valorizzare ciò che sono
non ho bisogno di cambiare per un'opinione o di cambiare per qualcuno
 
la necessità mi ha messo fretta ed io invento,
il metodo di vedere la luce in mezzo ad un'eclissi
come poter vedere il buono in qualcosa di male
come rendere coscienziose le persone senza anima
come eliminare l'odio con l'amore
 
Mi aspetto di cadere
cadere come una tempesta pregna di pioggia sotto alle mie lacrime,
solo io conosco la profondità del letto di questo fiume che fa scorrere le difficoltà, ma non può inghiottirmi
sarò colui che nuota, contro il flusso che scorre con furia
 
(Alban)
E quando starò a stenti in piedi
e tutto ciò che sarà rimasto sarà una canzone
io dirò con fierezza che ho vissuto libero
e quando le foglie sarannò ingiallite una mattina
quando i tesori finiranno nel dimenticatoio
solo un'emozione varrà mille fortune
 
(Ritornello)
Ho bisogno di un po' di musica...
 
(Elinel)
Ho bisogno
di una conversazione sincera, di non avere pregiudizi per ciò che
la bocca può tirare fuori
ho bisogno che tu mi faccia credere che non mi fraintenderai
ma che sarai con me, sei con me?
 
Ho bisogno di incontrare persone che mi ispirino e che mi facciano credere che non tradiscono la fedeltà
 
Ho bisogno di dare un senso al mio ego
credere che essere buono nella vita abbia un senso
 
(Alban)
Non rallenterò il mio passo, no non lo fermerò, no non lo fermerò
Ho bisogno più che mai di sentirmi vivo
 
(Ritornello) Ho bisogno di un po' di musica...
 
Submitted by atomin on Fri, 09/11/2018 - 11:28
Added in reply to request by Klea Nurka
Author's comments:

* Letteralmente "di notte non conosco il sonno"
** Letteralmente "superficie"

More translations of "Kam nevoje"
Italianatomin
Please help to translate "Kam nevoje"
Alban Skënderaj: Top 3
See also
Comments